Feed on
Posts
Comments

Husker dere kyllingen som jeg måtte fjerne fra mamman fordi hun skremte vettet av den? Den fikk navnet Sylvester. Og nå er den ikke redd mer! Den har blitt den mest kjælne av dem alle. Elsker å sitte på matmamman sin. Enten det er i fanget eller på skuldra der den kan snakke inn i øret hennes.

Og sannelig om jeg vet om det er en høne eller hane. Hva tror dere? Det er ikke lett å se i denne alderen.

Her er et bilde av ham/henne.

 

Sylvester eller Sylvia

Her ser dere en jevnaldrene som tydelig peker seg ut som hane. Dette er lille Matt.

kyllingen matt

Men hva tror dere om Sjakk? Jeg trodde først dette var en hane, men nå har jeg begynt å lure… Kammen har liksom stoppet opp. Men så har den tydelige hakelapper, som skal være et hint. Mamma’n hadde ikke antydning til kam i den alderen. Denne må det nemlig være Buster som er mamma til. Hm.

sjakk

Men disse tre – de tror jeg er høner. Fra venstre Nevvan, Litja og Maria) Her er det ikke mye hanetrekk å finne. (Sylvester/Sylvia står bakerst med hodet ned mot bakken).

nevvan litja og maria

Men jeg har tatt feil før :-).

Det hadde imidlertid vært deilig om det bare var en hane eller til nød to haner i gjengen. Ellers blir det ikke akkurat noen fornying som gir mer egg til vinteren. Innerst inne tror jeg vel imidlertid det er tre. Matt, Sjakk og Sylvester.

I dette tidligere innlegget fra 2011 om Hans Og Høns kan du se hvor vanskelig det noen ganger kan være å se kjønnsforskjeller når de er så små. Og hvorfor vi hadde syntes det var moro om vi denne gangen fikk overvekt av høner… For det året ble det ikke mange nye høner, gitt.

Det skal være noen uker til med slik gjetting. Humre… Vakre er de uansett!!

One Response to “Liten kylling er ikke redd noe mer.. men hvem er hans og høns?”

  1. […] Husker dere kyllingen som jeg måtte fjerne fra mamman fordi hun skremte vettet av den? Den fikk navnet Sylvester. Og nå er den ikke redd mer! Den har blitt den mest kjælne av dem alle. Elsker å sitte på matmamman sin. Enten det er i fanget eller på skuldra der Les mer […]