Feed on
Posts
Comments

Dagens hageglimt

augusthagen 1

augusthagen 2

augusthagen 3

augusthagen 4

augusthagen 5

augusthagen 6

augusthagen 7

I dag sprang jeg ut i hagen med kameraet fordi vi fikk et glimt av et flott lite skuespill som raste inn over hagekanten vår. En diger fjellvåk ble jaget av en kråke.. og bak dem igjen kom det en bitteliten lynrask falk!! Hva i alle dager holdt den på med? At fjellvåken sveiper over er ikke uvanlig. At kråkene blir sint er slettes ikke unormalt. Men at falken kommer sprettende sammen med dem er ikke akkurat hverdagskost. Selv om fuglen holder på mye rundt her om dagen.

For ikke lenge siden tok jeg opp en video med lyden dens (du ser ikke fuglen på videoen, men jeg så den. Skru på lyd).


Og i går kveld satt den (tipper i hvertfall det er samme fuglen) på beitet og speidet. Etter å ha vært innom tunet og hilst på først. Det var ganske mørkt så jeg fikk ikke noe ordentlig bilde. Her har jeg lysnet profilen så man ser litt detaljer. Jeg regner med det er en tårnfalk.

falk på kveldsbesøk

At fjellvåken har dukket opp såpass nærgående er spennende. Den har stort sett holdt seg godt inne i skogen et relativt langt stykke unna gården til nå. Betyr det at den er ute på fart med ungene sine? Håper det. Kanskje vi får se flere etterhvert.

Det er helt greit med masse rovfugler i luften, så lenge det ikke er hønsehauk. Vi driver med litt graving og har ikke fått opp tak over hønsegården for høstsesongen enda. Men så har vi ikke sett hønsehauk i år såvidt jeg kan huske. Ikke i våres heller. Bare spurvehauken (som heller ikke er farlig for hønene).

Så jeg håper vi for en gangs skyld får en høst uten innpåslitne hønsehauk :-).

 

One Response to “Dagens hageglimt”

  1. […] I dag sprang jeg ut i hagen Les mer […]