Feed on
Posts
Comments

Tenk – denne varmebølgen har vart så lenge at vi har fått vasket alle de store vintermattene OG tørket dem. Stressfritt og stille og rolig. Vi bruker høytrykkspyler og «bare hageslange» samt grønnsåpe og kost. Tilslutt har jeg på litt softner. En tynn dusj, mest for duftens skyld.

Det er ikke hvert år vi får gjort dette. Til det veksler både vær og form for mye. Så nå er jeg veldig fornøyd! Både over at mattene er rene og at det har gått så fint – uten å gå ut over formen. Så deilig med en så stabil sommer!

De har tørket veldig forskjellig, så en stund hang nesten alle ute samtidig. Elleve store matter faktisk. Noen kjøpt, andre fått. Det eldste har vært i livet mitt i nær 30 år, tenker jeg. Det er like trivelig hver gang jeg finner det frem og legger det på gulvet. Som noe stabilt og trygt.

mattevask 1

mattevask 2


Med så mye dyr i huset er det deilig å ha mange matter å bytte på gjennom den kalde årstiden. Nå har alt kommet i hus. Rent og velduftende ligger det sammenrullet og venter på vinteren.

Nå på sommeren virker flere av dem kanskje litt mørke. Men til vinteren frisker de opp. Da virker mønstre og farger helt annerledes på en. Og så er det tre slike lyse, fluffymatter for stua.

Det er nesten så jeg gleder meg til jul. For det er gjerne i førjulstiden de første mattene kommer på gulvene. Og plutselig blir det så lunt og fint. Åååå – det skal bli koselig.

Men i dag skal fortsatt sommeren nytes! Tross dystrere værvarsle i det siste, holder finværet stand.

Jeg ønsker alle en riktig god sommerdag :-D.

One Response to “Så er vinterlune gulv «reddet»”

Leave a Reply