Feed on
Posts
Comments

Her om dagen oppdaget jeg noe smart på nett. En ballbinge! Det er et nett som holdes oppe med «teltstenger». Sidene festes til bakken med teltplugger. Dermed fungerer det som en relativt innbruddsikker kyllinggård så lenge vi er sånn passe i nærheten. Det er klart at en hund eller lignende kan komme seg inn. Men de vil jo ikke få holde på uten at vi stopper dem. Rovfugl, katter og annet holdes ute.

ballbinge til kyllingene  ballbinge til kyllingene inni 1


Og kyllingene stortrives. Buster-mor har jeg satt utenfor. Hun viker ikke fra ungene sine, men er ikke stresset av nettveggen heller. Og jeg vil ikke ha henne inni siden hun er litt for rå med de andre kyllingene, synes jeg. Spesielt med Sylvester, som har blitt en vennlig og troskyldig liten sjel.

ballbinge til kyllingene inni 3


Er han ikke fin? Han liker å sitte i fanget. Ja – jeg tror fremdeles han er en hane. Men er ikke hundre prosent sikker.

Sylvester kylling


De tre søsknene hans virker som om de kan være høner. Jeg håper der. Her kommer de marsjerende. Maria først, så Nevvan og til slutt Litja. De tre kommer fra grønne egg og legger da grønne egg selv – hvis de er høner. Sylvester står i bakgrunn.

Maria Nevvan Litja og Sylvester


Maria (Foran. Så står Nevvan og Sylvester)

Maria Nevvan og Sylvester


Nevvan

nevvan


Litja

Litja

Av de to kyllingene til Buster, må nesten den ene være en hane. Det er litt av en kam på ham. Den andre, lyse, er jeg usikker på. Den lyse heter Sjakk og den lille hanen heter Matt. På bilde.t under kommer Matt bakerst. Så legger han seg der og koser seg. Mens Sjakk går for å snakke med mamman littegrann.

sjakk og matt

matt sjakk og mamma

De andre hønene synes også det er interessant med kyllingene der inne. Det er en fin måte å tilvenne seg hverandre på.

ballbinge til kyllingene inni 2


Og kyllingene har ristet seg sammen til en hel flokk. Her er Sylvester og Sjakk sammen. Hmmm. Og da ser man vitterligen at Sjakk har like mye kam som Sylvester. Kanskje det også er en hane? Det er ikke godt å vite enda. Det er så avhengig av hvem som er mamman. Se bare på den brune høna over. Noen høner har mye kam.

sjakk og sylvester


Gjett om det er kos å sitte inni ballbingen med dem, da! Man kan kose seg aldeles glugg ihjel.

 

4 Responses to “Kyllinger i ballbinge – se så store de har blitt”

  1. […] Her om dagen oppdaget jeg noe smart på nett. En ballbinge! Det er et nett som holdes oppe med «teltstenger». Sidene festes til bakken med teltplugger. Dermed fungerer det som en relativt innbruddsikker kyllinggård så lenge vi er sånn passe i nærheten. Det er klart at en hund eller lignende Les mer […]

  2. Hilde sier:

    Så smart! Hvor får man tak i slike?

  3. KariVO sier:

    Jeg fikk tak i den på Netthandelen.no :-) Den kostet ikke mye, men transporten var dyr. Om man imidlertid bor i nærheten av lageret deres, kan man jo hente den ut og slippe transporten.

  4. Hilde sier:

    Takk, skal sjekke det ut :)