Feed on
Posts
Comments

Så er jeg godt i gang med mitt pledd, strikket av restegarn som jeg har samlet meg nesten helt siden barndommen. Jeg begynte å nøle så vidt da jeg lette rundt på nett etter oppskrifter.. Det var mange som sa at det var sååå mye arbeid og gikk såååå utrolig treigt. Men jeg har jo en viss følelse av hvor fort jeg strikker selv, så jeg tenkte jeg fikk gå i gang. Og det er da slettes ikke så mye arbeid.

Det går faktisk unna så det monner. Teppet er 140 cm bredt og jeg har nå kommet til 70 cm i lengde. Det er ca 1/3 av lengden jeg ønsker. Men allerede nå kunne jeg felt og sagt «ferdig» hvis jeg ville ha stripene langsgående og  bare nok pledd til å dekke beina.

pledd underveis 1


Jeg har valgt å bare strikke i striper og rettstrikk. Og jeg veksler uhemmet i garntype (ull etc), farger og tykkelse på tråden. Man må bare vite at dette må vaskes forsiktig etterpå.

pledd underveis 2


Så velger jeg farger etter hva jeg tilfeldigvis har lyst på akkurat der og da. Planene går bare 4-5 striper fremover av gangen.

pledd underveis 3


Jeg liker dette at det er mange farger og sammensetninger som man kan velge å fokusere på. Og at det er friskt sammen. Dessuten liker jeg å kjenne de forskjellige garntypene under fingrene. Tykt og ullvarmt, tynnere og lett og noen steder også loddent. Jeg kjenner jo at det er varmt allerede nå når det ligger i fanget mens jeg strikker.

Jeg gleder meg til det er ferdig :-).

Er det flere som har strikket pledd og funnet at det ikke er såååå mye arbeid?

3 Responses to “Strikker meg pledd i all verdens farger”

 1. […] Det går faktisk unna så det monner. Teppet er 140 cm bredt og jeg har nå kommet til 70 cm Les mer […]

 2. Irene Viken Olsen sier:

  Så fint! Lur måte å bruke opp restgarn, og så ligger det jo minner i alle garnnøster……:-))
  Søstra

  • KariVO sier:

   Ja – jeg kjenner igjen garn fra både noen av dine og mine tenåringsgensre som mamma en gang strikket til oss. Og noen vi strikket selv :-).

Leave a Reply