Feed on
Posts
Comments

fugletelling svartmeisDet ble et interessant resultat. Det er ganske mange arter som ikke er her og det er færre individ på besøk enn tidligere år. Noen arter som er her, er også mer fåtallig. Som f.eks. dompap.

Jeg mistenker at dette er fordi det er relativt snøfritt i området her foreløpig i år. Mange arter finner nok mat i naturen. I tillegg er det mye vind i Trøndelag for tiden. Dette kan bidra til at de heller holder seg der det er mer ly.

Det er også vanskeligere å fore med løse frø i denne vinden, da disse rett og slett blåser vekk. Større andel av maten er derfor lagt i fett, i store fettholdere,som øser og mateautomater. Dette skal være lett tilgjengelig for alle, også de som må sitte oppå maten, men det er mulig enkelte ikke liker at maten ligger i fett. I selve telleperioden har det vært god tilgang på tørre frø, uten at det har kommet så mange flere av den typen frøspisere.

Ekorn har vi hatt jevnlig besøk av. Jeg har sett tre forskjellige tidligere, men i løpet av tellingen har det bare vært to her.

 

Her er resultatet:
Gulspurv 4
Kjøttmeis 25
Granmeis 6
Svartmeis 6
Blåmeis 12
Nøtteskrike 2
Flaggspett 2 hann 1 hunn = 3
Gråspett 1 hunn
Trekryper 1
Skjære 1
Dompap 1 hunn 1 hann = 2
Ekorn 2


Før tellingen påbegynte har det egentlig ikke vært stort annerledes. Det har vært skjære og sisik her, men ikke ofte og ikke mange. Og på det meste har det ikke vært stort mer enn kanskje 6 dompap. En grønnfink har jeg vel sett siden i sommer. Ingen spettmeis. Pilfink var det innom så vidt tidlig på vinteren, men de slo seg ikke ned. Sidensvansen ble ferdig med sin bærsanking ganske tidlig også, og er helt borte nå. I ny og ne kommer spurvehauken innom, men det er ikke så ofte som i enkelte år.

Tellingen er nok ganske representativ for denne fugleforingsvinteren.Og slik ser det ut i forhold til foregående år:

Hagefugltelling-endelig-statistikk-2010-2011-2012-2013-2014


Jeg har selvfølgelig rapportert inn til den nasjonale tellingen.

fugletelling trekryper fugletelling nøtteskrike fugletelling kjøttmeis fugletelling gulspurv fugletelling gråspett fugletelling granmeis fugletelling flaggspett fugletelling ekorn fugletelling blåmeis

3 Responses to “Hagefugltellingen 2014 – mine resultater”

  1. […] Det er også vanskeligere å fore med løse frø i denne vinden, da disse rett og slett blåser vekk. Les mer […]

  2. Jeg telte også! Omtrent det samme som i fjor. Heldigvis kom 20 gråspurv og speeda opp statistikken :) Mange gråspurv her jeg bor, og noen gulspurv som menger seg med dem. Nek er det store. Hang ut et her om dagen. Det var ribba i løpet av et døgn!!

  3. KariVO sier:

    Så gøy! Her er gulspurven ikke så flink på neka. De vil ha ren havre fra felleskjøpet i materen istedet, tror jeg. Men i år har det uansett ikke vært så mange her. De finner nok mat rundt på de bare jordene :-).