Feed on
Posts
Comments

Det er jo ganske greit når man går ut av Bruktbo på Stjørdal for å tenke over om man egentlig haaar bruk for en slik en…. og så snur og forter seg inn igjen i redsel for at noen andre har «oppdaget» hva det enn er og tatt det med seg.

Da har man lyst på den lille skatten man har funnet.

Denne gangen var det en spedbarnsvekt jeg hadde forelsket meg i. For 150,- kroner kom denne fine gamle vekten med meg hjem.

spedbarnsvekt


Slike (av litt forskjellige typer) ble brukt på forskjellige steder, som f.eks. føde- og barselhjem og sanitetsforeninger (bilde av lik vekt, Digitalt museum). Nå er de vel stort sett erstattet av digitale vekter. Jeg vet ikke hvor gammel akkurat denne er eller hvor den er brukt.

Nå skal den få litt vask, stell og smøring så kan den få veie ting og tang for meg. Den går til 12 kg og har merket Refa.

Andre av dagens små skatter var denne veldig oransje symaskinen Norsy (150 kroner). Den går inn i samlingen vår og blir en riktig fin fargeklatt.

norsy symaskin


Disse lekre gardinene (jeg elsker disse fargene!) (30 kr pr stk)

flotte gardiner

Og disse to eskene med fargestifter (brukte). Sååå søte! (20 kr pr stk)

Penol

7 Responses to “Dagens bruktkupp: Spedbarnsvekt og lite attåt”

 1. […] – Slike (av litt forskjellige typer) ble brukt på forskjellige steder, som f.eks. føde- og barselhjem Les mer […]

 2. Irene Viken Olsen sier:

  Så fin vekta var! :-)) Og så koselige fargestifter. Dem husker jeg godt……selv om det begynner å bli maaaange år siden;-)
  Søstra

 3. KariVO sier:

  Med det samme jeg så fargestiftene føltes det like mye som om det var i går :-)

 4. Vicky sier:

  Så herlige ting du har funnet! SOM jeg lengter etter å kunne tusle rundt i bruktbutikker osv! Husker godt den i Vadsø, der vi bl.a kjøpte en flott skjenk til tre hundre kroner, og massevis av fine gamle bøker osv. Det var tider, da man kunne stå på bena. Symaskina var råstilig i orange. Og fargestiftene! Rett tilbake til barneskolen! Du er flink å finne artige ting! Klem!

 5. KariVO sier:

  Bruktbutikken er så absolutt favoritten min for tiden. Spesielt er det moro med alle de gamle fargerike stoffene som kommer sivende inn i ny og ne. Jeg skulle så gjerne ha gått på loppemarkeder også! Men dit har ikke kreftene kommet enda. Jeg håper inderlig at du kommer i formen til å kose deg slik snart også! Klem.

 6. Jeg reagerte også på fargestiftene :) Hadde den med negergutten på i barneskolen. Hadde rent glømt! Bruktbutikk er kjempespennende.

 7. KariVO sier:

  De er aldeles toppers :-)!