Feed on
Posts
Comments

Knallgodt nytt om Umah

I dag tok vi turen til veterinær for kontroll, Umah og jeg. Hun har klødd en god del i stumpen i det siste og jeg syntes nå vi måtte sjekke om det var analkjertlene som klusset. Og da blir det jo en generell sjekk i samme slengen.

Og det ble et besøk fullt av bare gode nyheter.

For det første var Umah overhodet ikke så redd som hun har pleid å være. Det betyr nok at hun har mer overskudd og takler vanskelige ting bedre. Jippy nummer 1!

Det viste seg dessuten at analkjertlene var aldeles fine. Jippy nummer 2!

Kløen kommer sannsynligvis av en allergisk reaksjon på noe hun spiser. Så vi kutter ut det siste hun har fått nytt i en stund. Så ser vi hvordan det går. Samtidig har hun fått en salve som jeg kan smøre henne med. Uansett virker det ikke som om det er noe stort problem :-).

Og så sjekket vi over tennene (vanlig undersøkelse, ikke under bedøvelse). Dette fordi hun hadde mye tannstein da hun ble syk i fjor.  Hun har nå fått tyggeben (bucadog) en stund. Og nå var hun veldig fin. Det trenges ikke spesiell tannpleie og det som er kan jeg skrape litt på selv :-). Jippy nummer 3!

Og så kom den siste og beste jippyen. Selv om vi ikke tar blodprøver, mener veterinæren at det virker som om nyrene hennes fungerer fint etter forholdene nå. Hun har gått ned et par kilo, og det er bare en fin vektnedgang siden hun er overvektig. Ellers er det slik at det at hun holder vekten så godt, er et bra tegn som sådann. Hvis nyrene hadde blitt verre, ville hun ubønnhørlig gått nedover i vekt. Hjerte og lunger hørtes helt fine ut. Og hun virker ellers bra. At hun er i så godt humør og har overskudd er et veldig godt tegn!

Jippy, jippy!!

Umah hviler etter veterinærbesøk


Så i dag har vi snakket om at vi kan begynne med litt rent kjøtt som godis hvis vi ønsker det. Det er da viktig at det er heeelt rent, uten noe form for salt etc.

Vi er så heldige at vi har eget kalkun og hønsekjøtt i fryseren, som ikke er tilsatt noe, så det skal det bli morsomt å begynne med :-). Jeg tenkte det kunne være smart å tørke det, så det blir nesten som egne tyggelapper. Er det noen som har forslag til hvordan jeg kan gjøre det?

Åh, det var godt med slike gode nyheter i dag.

 

13 Responses to “Knallgodt nytt om Umah”

 1. Kjersti sier:

  For en fantastisk haug med gode nyheter! Jeg blir så glad når jeg leser sånne ting, det viser at det går an hvis man går inn for det!
  Stor lykke-klem til dere fra Nairo og meg <3

  • KariVO sier:

   Vi har nok også vært heldige :-D. Men det er helt klart at det har hjulpet å være veldig strenge til nå. Tusen takk for lykkeklemmer fra dere begge to :-)

 2. Sarita sier:

  Umah er en fighter av rang. Du skal se hun lever lenge lenge lenge, tøffe tøffe god jenta <3

  • KariVO sier:

   Ja, det håper vi! Lever hun riktig lenge, kommer vi vel dithen at vi får lyst på valp på Kimmimela og så vips – har vi også gården full av vakre firbente :-)

 3. NÅ ble jeg glad – som jeg unner dere slike nyheter!!
  Tror nesten jeg må feire med en kaffilurk – for gode nyheter skal ikke kastes bort ❥
  Stor klem fra meg

  • KariVO sier:

   Hehe – her ble det sjokoladekake. Du har aldeles rett – gode nyheter skal ikke kastes bort *danse danse rundtomkring*

 4. […] Kløen kommer sannsynligvis av Les mer […]

 5. Vicky sier:

  JIPPI! Godt nytt!! Det var flott å lese! Grattis, holdt jeg på å si! Dere har vært flinke! Klem til Umah!

 6. Så herlig! 😀
  Ho gleder seg helt sikkert til å spise rent kjøtt, rovdyret 😉

  • KariVO sier:

   Jeg tenker nok det kommer til å falle i smak, ja :-). Vi får ta det veldig forsiktig til å begynne med og følge med på at hun ikke blir verre igjen. Jeg tror jeg gleder meg nesten like mye.

 7. Mona sier:

  Hei, tørking av kjøtt… jeg har mest erfaring med å tørke hjortekjøtt. Det har jeg skjært i tynne flak og hengt opp på en snor på kjølen… sikkert en fordel å grunntørke det en stund over peisen :) men en venn av meg tørker det på svak varme i varmluftsovn med open dør.. det kan ta flere timer. Lykke til :-) Nydelige Umah <3

Leave a Reply