Feed on
Posts
Comments

I dag ringte Robert fra skogen og fortalte at det satt en haukugle ved siden av ham… Jeg kastet på meg varme klær, fikk rullestolen frem i en fart og raste avgårde på blankfrosne veier så stolen aldeles gikk på skjeiven iblant. Etter litt trasking innover i skogen fikk jeg øye på min kjære som sto helt stille og ventet. Da jeg var enda nærmere pekte han forsiktig opp mot en gren.

Og se… der var den!

haukugle a


Det ble et langt og herlig møte. Den var nysgjerrig og fulgte med på både Robert og fotografen (meg) så godt den kunne samtidig som den holdt et skarpt øye med terrenget rundt i tilfelle det skulle dukke opp en smågnager den kunne tygge litt på.

En stund hadde vi selskap av to flaggspetter som kjeftet og bråket på den. Men haukugla verdiget dem ikke mye oppmerksomhet. Den er nok vant til det. Flaggspetten virker ikke særlig begeistret for haukugla. Det har vi sett også tidligere, da ugla dukket opp under ryddingen av rotvelt inne hos hestene etter stormen. Den gangen var det «hageflaggspetten» vår som ble fly forbannet over besøket.

haukugle c


Dette var et drømmemøte. Robert fortsatte med sitt mens jeg ble der og knipset. Da haukugla fløy til andre trær, var det bare å traske etter. Der satt den like nysgjerrig og fulgte med på min atskillig mer klønete fremferd – uten frykt. Kanskje ugler er så kloke at de skjønner mennesker ikke kan fly? Og morer seg over det?

Til slutt ble det lenge nok i kulden og jeg måtte vinke farvel til den der den satt. Helst skulle jeg vært der i mange timer til, men det gikk ikke i dag.

Åååå – det var moro!

haukugle b

 

 

3 Responses to “Kjempemøte med en haukugle”

  1. […] – Det ble et langt og herlig møte. Den var nysgjerrig og fulgte med på både Robert og fotografen (meg) så godt den kunne samtidig som Les mer […]

  2. Kjersti sier:

    Så stas! Ser ut som en liten ball der den sitter, antar at den har blåst seg godt opp for å holde varmen :)

  3. Irene Viken Olsen sier:

    Å fy flate så fine bilder og film! Du verden så heldige dere er som har et slikt fugleliv rundt dere!!
    Søstra